Sayfalar

4 Temmuz 2013 Perşembe

1 Nisan YGS - 1 Temmuz LYS

Evet buradan anladığımız ÖSYM'nin olayı ''ayın ilk gününe okuyalım''
LYS açıklandı malumunuz. Ben de bir önceki yazımda ÖSYM'ye seslenmiştim, bir an önce okumalarını rica etmiştim hani tercih yapacağımdan değildi de biz de yolumuza bakalımdı :)
Evet sonuçlar açıklandı ama şu an benim kafam karışık :( 
Şimdilik tercih yapmayacağım gibi gözüküyor ama bir yandan da niye bir yıl bekleyeyim ki diyorum evet çalışmadım ama herkes eşek gibi çalışıyor değil ya en azından okumak istediğim bir kaç yer var neden bir yıl daha stres yaşayayım diyorum. Diğer taraftan ise ben bu sınav stresini hiiç yaşamadım yani hiç sınav öğrencisi olamadım en azından bu heyecanı, stresi, yorgunluğu, gecelere kadar çalışmaları, göz altı torbalarını... yaşamak istiyorum yani bunları :) Ve gerçek bir çalışmayla en azından daha iyi bir çalışmayla daha iyi yerleri kazanabilirim, belki de istediğim yeri bile kazabilirim :))
Mesela şu an için ortalama üniversitelerin Bilgisayar Müh. geliyor istediğim olarak, sonra Ankara'nın Kore dili ve edebiyatı gelebilir ama Kayseri'ninki kesin geliyor.Kore dili ve edebiyatı okumayı da çok istiyorum ama aileme hiç söylememiştim bunu pat diye söyleyince ve de Kore'ye olan takıntımı bildikleri için cevapları net oldu 'hayır'. Aslında bölüm hakkında bi bilgileri de yok ama sanırım bu saatten sonra gönülleri razı olmaz o bölüme. Sonra bazı derecelik üniversiteleri çıkartırsak iyi üniversitelerin İşletme-İktisat-Uluslararası İlişkiler'i geliyor. Yani her bölümden bi şeyler geliyor aslında :) Ama hiç biri tatmin etmiyor işte :(  
Aslında Bil. Müh. ve Kore diline ailem de razı olsa giderim ama bir yıl daha şansımı deneyeyim en kötü yapacağım yine bu puanlardır diye düşünüyorum :) 
Siz ne düşünürdünüz benim yerimde olsaydınız? Sizce bu yıl beklemeli miyim, yoksa gitmeli miyim? :)

8 yorum:

  1. Merhaba :)Dikkatimi çekti baya, benim arkadaşımda Kore dili okuyacak ama onun öyle Koreye ilgisi falan yok yani.Baya iş olanakları varmış bi araştırıp ailene söylesen belki kafalarına yatar :)İstemediğin bi bölüme gitme seneyede olsa :)))

    YanıtlaSil
  2. Merhaba :)
    Zaten araştırdım baya neredeyse olumsuz yorum yok bölümle ilgili ama işte önyargılar.. İkna olacaklarını sanmıyorum. Ama gelecek sene bir yer gelmezse izin verirler :) Bir sene daha deneyeyim şansımı, sağol yorumun için :)

    YanıtlaSil
  3. Rica ederim bol şans :D

    YanıtlaSil
  4. merhabaaa ben bilgisayar mühendisliği okuyorum erciyes te yani kayseri de sormak isteyeceğin bir şey olursa cevaplarım gerçi henüz 1. sınıf yeni bitti ikiye geçtim ama olsun elimden geleni yaparım zor kararlar bunlar ama göz altı torbası sınav heyecanı diyorsan onlar üni.de daha çok bak ben diyeyim projeler onlar bunlar ohooo :D

    Bir de dereceli üni.ler apayrı odtü,itü,hacettepe,izmirdeki enstitü falan çok farklılar eğer seneye hazırlanırsan da yüksek bir yeri kazanırsın umarım üni. hayatı başka oluyor çünkü onların:)

    Kore dili ve edebiyatı hakkında bir şey diyemem benim ailemde aynı tepkiyi verirdi herhalde bildiğin bağımlı muamelesi görüyorum evde dediğim gibi kayseri falan düşünürsen de sorabilirsin yani söyliim dedim öyle işte :D:D

    YanıtlaSil
  5. Merhaba :)
    Erciyes bil. Müh. mi? wow :)
    evet tam da bunu sormak istiyordum, o kadar zor mu Mühendislik ? Çünkü babamgil zor olur diye sıcak bakmıyorlar. Göz için çok mu yorucu sizin bölüm sunbeam ? :) Bunu doktora saracağım ama bir de okuyana sormak lazım :)
    Ah inşallah kazanırım çok sağol ama bence senin üniversiten de çok güzel :)
    Bağımlı muamelesi mi ? Zor iş Korefanı olmak :D
    Zaten Kayseriyi sevdim ben öyle fazla kalmadık ama gördüğüm kadarıyla güzel belki bu sene olmaz ama gelecek sene belki de orada olurum :) Melikşahla ciddi düşünüyorum da :D
    Bu arada sizin aranızda rakip okul olayı falan yok de mi?

    YanıtlaSil
  6. Her bölümün zorluğu var tabi ama mühendislik tembellik kaldırmıyo sadece.Çalıştığın ve sevdiğin zaman çok da zorlanmıyorsun çünkü akışa göre gidiyo hani iyi çalışmak gerekiyo ama kendini hırpalamana da gerek yok. Bölüme gelmeden önce hafif bir web tasarımı kurstu falan görürsen tadından yenmez bir şey oluyorsun.Birinci sınıfa çoğu kişi kör cahil geliyo işte o kişi benim o da insanı şoke ediyo ama geriye dönük bakınca o kadar da göz korkutucu değil. :)
    Göz yoruculuğu diyorsan bunun için eğer gözlük kullanıyorsan camına bişeyler yapılabiliyo sanırım kullanmıyorsan dinlendirici alıp böyle bir şey yaptırabilirsin konuyu araştırmak lazım tabi 1 sene de bana bir şey olmdı turp gibiyim:D

    Yok yok melikşah çok yeni bölüm sayısı az mezun vermedi rakip olmaya daha çok var bir de kampüsler uzak çok iletişim de yok yani.:)

    YanıtlaSil
  7. Tembellik kaldırmıyor mu? Bende de hiç çalışma alışkanlığı yok ama çok da istiyorum :)
    Gözlük kullanmıyorum da gözlerimi yormamam gerekiyor, demi bir dinlendirici bunu halleder :)
    Zaten ben bu sene de çalışacağım sanırım sınava iyice bir çalışma alışkanlığı edineyim kendime (inşallah) sonra yine Bil. Mühendisliklerini düşüneceğim :) Bu arada Melikşah'ı baya karalamışsın ama şimdilik alınmayayım :))

    YanıtlaSil
  8. Yok kız karalama değil çok bilmiyorum ben de. Karalamak benim neyime ki hem tepistembel öğrenciyim şurda. :D

    Yaz okulunda melikşahdan gelenler var şimdi okulda ortağız ki yani :D

    Çalışma alışkanlığı kazanırsın inşallah ben şimdi çekiyorum sıkıntısını.Eğlenceli de hani bir kapılınca ben henüz kapılamadım ama o da olacak inşallah :):):)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...