Sayfalar

24 Ekim 2012 Çarşamba

Sevmedim, sevemedim...

Şimdi Kore fanı tabirini biraz saçma ve mantıksız bulsam da Koreyi seviyorum yani dizilerini müziklerini falan.Ama şimdi bu adamlar kusursuz mu hiç mi kötü dizi/film yapmazlar?Önceden direkt ne gelirse izlerdim şimdi biraz daha seçiciyim.Çok meşhurlarını, tavsiye edilenleri izlerim ya da yorumlardan bakarım neymiş ne değilmiş diye.Şu sıralar çok izleyemesem de böyle yapınca beğenmediğim dizi çok olmuyor ama önceden izlediklerim arasında çok sıkıldıklarım beğenmediklerim olmuştu.Hep mi öveceğiz bu dizileri canım biraz da eleştirelim değil mi?:)
Damo (Kadın polis):
Bu dizi aslında saraydaki mücevherle başlayan çekik gözlü merakımla(o zamanlar Kore olduğunu bilmiyordum) TV'de gördüğüm her şeyi izlediğim dönemden bir dizi.Ayrıca Flash TV'de izlemiştim çok şaşırmıştım tam olarak bilmiyorum ama ilk ve son k-draması olmalı Flash TV'nin. Madem alıyorsun daha iyi bir şeyler al değil mi? Film konu olarak güzeldi.Ayrıca çoğu insanın gamzeli kralımız Yi San için izlediğinden de eminim ben ayrıca Ha Ji Von için de izledim çok seviyorum bu kadını hatta en sevdiğim bayan aktörler arasında çok iyi bir oyuncu.Son olarak bu dizide  tanıdığım Kim Min Joon da yakışıklı, karizmatik ve iyi kalpli, mağdur bir ''suçluyu'' oynuyor.Ağlamıştım bu adam için...
Polis müdürüyle ''kadın polis'' arasında olan aşk etkileyiciydi.Ama kavuşsalardı keşke:( Polis müdürümüzün çocukluğu da geçiyor arada o kısımlar da acıklıydı.Baştan sona acıklıydı dizi Türklere mi özendiler acaba? Kızın abisini kaybetmesi sonra onunla bir düşman olarak karşılaşması, savaşmaları... bütün hikayeyi sayacağım şimdi çok güzeldi konu. E sevmediklerim arasında işi ne? Konu ve oyuncular hariç her şey ama her şey berbattı.Karanlık karanlık izlemek zorunda kaldım diziyi.İzlerken sürekli ''yakın şu ışıklarııı'' modundaydım berbattı anlayacağınız sadece bu yüzden izlemeyi bile bırakabilirsiniz hiç bir seyir zevki bırakmıyor insanda tabii bir de seslendirmeler var o da en az görüntü kadar kötüydü.Kulaklarımı tırmaladı sesler resmen.Bu olumsuzluklara dayanabilirseniz izlemenizi tavsiye ederim.
Glass slippers:
Belki bu diziyi bilmezsiniz çok bilindik olmadığını düşünüyorum.Zaten çok eski bir dizi ama Kore ile tanıştığım ilk yıllarda izlediklerimden biri.Keşke başlamasaydım ama diyorum çünkü hala yarım.Kaç yıl geçti aradan bir bölüm izleyip bir kaç ay ara veriyorum bitmiyor.Bir de bende bir takıntı var bir şeyi yarım bırakırsam aklım kalır bitirmek zorundayım yani en kısa sürede biter de kurtulurum inşallah.




City Hunter:
Sevmedim diyemem çünkü daha izlemedim yani izleyemiyorum.Diziden bir kere gıcık kaptım bir kaç kere izleme girişiminde bulundum ama olmuyor.En baştaki askeri kısım devamını izlememe izin vermiyor.Aslında yorumlar güzel ama yarım iş bırakamama gibi bir takıntım olmasa yüzüne bile bakmayacağımı düşündüğüm bir dizi :/







Bu kadarmış sevmediğim diziler.Aslında başkaları da var ama bütün olarak sevmiyorum diyemediğim için koymadım.Bir de dikkatimi çeken bir şey söylemek istiyorum Koreliler bu dizileri bilmiyor.Evet bizim bir kaç günde bitirip bağımlısı olduğumuz dizileri bile bilmeyenler var.En azından şu ana kadar sorduğum şeyleri bilen çok az Koreli çıktı yani bu dizilere bu kadar önem verilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Sizin sevmediğiniz Kore dizisi var mı??

8 yorum:

  1. Doluuu hangi birini saysam bilemedim. En belirgini, bir zamanların popüler dizisi Lee Dae Hae'nin başrolünde oynadığı My Girl. Hiiç mi hiç sevmem, seveni de anlamam. Lee Dae Hae de hiç mi hiç şirin değil bence. Neyini sempatik buluyor insanlar onu da anlamıyorum XD
    Farklı farklı zevkler işte :D Benim sevdiğim bir ton şeyi de insanlar izlemeye tenezzül dahi etmiyor. Acayip insanların birbirinden bu kadar farklı zevklerinin olması kkk

    YanıtlaSil
  2. Hıı sevmedim diyosun.Ben izlemedim aslında ama yorumlar baya güzeldi ama farklı bir yorum görmek iyi en azından herkes hayran sevmeliyim bu diziyi diye şartlanmam dicem de ben o diziyi izleyene kadar unutmassam tabii birilerinin sevmediğini:) Valla ben o kızı da tanımıyorum :)
    Ama ''Benim sevdiğim bir ton şeyi de insanlar izlemeye tenezzül dahi etmiyor. '' bu kısma kelimesi kelimesine katılıyorum:)

    YanıtlaSil
  3. Ben de herkesin sevip ölüp bittiği coffee prince'i sevmedim 6 bölüm zor dayandım

    YanıtlaSil
  4. :)) Coffee Prince'i sevmeyenler hiç de az değil emin ol :) Ben de 6-7 bölüm izledim devamı gelmedi..

    YanıtlaSil
  5. Elbet vardır ama saçma gelen 49 days . Sevmediğim değilde yıllar geçtikçe 2005 2006 yapım dizileri pek sevemez oldum. Ve sevemediğim dizi "Big" konusu sırada geldi :)

    YanıtlaSil
  6. Valla bence Kore dizilerinde çok mantık aramamalıyız :)
    Tabi insan daha kalitelileri izledikçe eskiler pek güzel gelmez ama ben daha o yıllardan çıkmış değilim ki 2 yıldır sınava hazırlanıyorum maşallah :))
    Onu da izlemedim ama okuduğum tanıtım yazılarından ben de sevmemiştim ^^ Ama bir o kadar da izlemek istiyorum fikrim değişecek mi acaba diye :)

    YanıtlaSil
  7. bence izleme zaman kaybı

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...