Sayfalar

12 Şubat 2014 Çarşamba

Kendi Kendini Kurtaran Şehrin Kurtuluş Bayramı!

Her şeyde olduğu gibi bu yazıyı da yazmakta geç kaldım ama yazmazsam ayıp olurdu bir Kahramanmaraşlı olarak :) Bugün 12 şubat yani Maraş'ın bayramı, Kurtuluş bayramı..
Kahramanmaraş'ın ve tüm Türkiye'nin 94. Kurtuluş Bayramı Kutlu Olsun ^^

Önce biraz tarihe bakalım;
Kahramanmaraş'ta direnişi Sütçü İmam başlatmış. Düşman askerlerin hamamdan çıkan bir kadının peçesini açmaya yeltenmesi üzerine Sütçü İmam ilk kurşunu sıkıyor ve Maraş'ın direnişinin öncüsü oluyor.
Bir diğer olay da Bayrak olayı. Bir cuma günü namaz vaktinde Ulu Cami imamının ibretlik sözüyle direniş resmen başlıyor
''Kalesinde bayrağı dalgalanmayan bir ülkede cuma namazı kılınmaz!''
Bu sözle halk harekete geçiyor, kaleye saldırıp Fransız Bayrağını indiriyor ve Türk Bayrağını dikiyor. 11 Şubat akşamı Fransız askerleri şehri tamamen terk ediyor.

Dün gece de şenlikler vardı şehirde. Güzelce kutladık şehrimizin kurtuluşunu. Bugün de resmi kurumlar tatil edilir ama bizim sınavımız vardı :) Sınava zor ulaştım o kadar kalabalıktı ki çarşı. Sabah da etkinlikler yapılmıştır mutlaka. Tam bir bayram yeri işte :)

Sokaklar Çetelerle doluydu her zamanki gibi. Çeteler Maraş'ı savunan insanları simgeleyen çocuklar ve gençler oluyor genelde. Ama kıyafetiyle gezen çılgın dedeler de yok değil tabi :)

Eski Bayramlar muhabbeti yapanları da pek sevmem ama küçükken haftalar öncesinden çeteleri görmeye başlardık. Hele son bir hafta falan tüm çocuklar çete kıyafetiyle gezerdi. Bugün yine doluydu sokaklar ama günler öncesinden giyen tek tük artık :) 




Bu da son resmimiz olsun ^^















2 yorum:

  1. Maraş çok sevdiğim bir şehirdir. Kurtuluşu hayırlı olsun ve hiçbir zaman bu cennet vatanımız düşman yüzü görmesin..

    YanıtlaSil
  2. Benim de :)) Konya ile de benzermiş zaten :)
    Amin.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...