Sayfalar

18 Ocak 2013 Cuma

Türkçe popa ;

Son zamanlarda bir yandan K-pop diğer yandan bilumum yabancı müziklere yönelmem sebebiyle Türkçe şarkılara ara verdim sanırım.Aslında tek sebep başka tür müzik dinleme değil tabii istesem dinlerdim ama son zamanlarda çıkan bazı şarkılar bende fazlaca ön yargı oluşturdu.Ön yargılarımı oluşturduğum mekan kesinlike bizim servis :) İnan abinin sevmediğim şarkıları özellikle seçtiğini düşünüyorum ya da daha olası bir ihtimalle İnan abiyle müzik zevklerimiz birbirini nötrler o derece zıtız yani :) İşte sonuç olarak son dönem şarkılarının çok da güzel olmadığını düşünerek Türkçe şarkılardan uzak kaldım ama eski şarkıları tenzih ederim çünkü bazı nostaljilerin yeri hala ilk günkü gibi...Biraz klişe olacak ama onlar şarap gibi yıllar geçtikçe değerleri artıyor.
Ama bugün Türkçe popa haksızlık ettiğimi anladım.Cidden de ne kadar zevklerimin yabancı müziklerle daha çok uyuştuğunu düşünsem de ana dilimizde müzik dinlemek gibisi yok.Az önce kendi arşivlerimden sıkıldığımı hissettim ve kendime yapmayı yasakladığım bir şeyi yaparak Youtube'dan rastgele şarkılar dinledim ki geçmiş zaman kullansam da bu eylemim halen devam ediyor :) Şimdi anladınız mı neden yasakladığımı ? Çünkü buna bir başlarsam kendimi durduramıyorum ve saatler boyunca aç kalan ruhumu doyuruyorum :) Bu ifade çok kaba oldu ya müzik dinliyorum işte daha normal ^^
Ve gördüğünüz üzere oradan da bloga atladım.
Sınavına 2 ay kalmış bir YGS öğrencisi mi? Çıkaramadım.Ders çalışmak da hak getire ^^

Yeni olup olmadıklarını bilmiyorum ama bazılarını yeni duyduğum bir kaç şarkı ;

Nil Karaibrahimgil_Ben buraya çıplak geldim;


Ogün Şanlısoy_Hadi beni güldür biraz;


Yüksek Sadakat_Kafile;


Gripin_Dalgalandım da duruldum;


Durdurun beni çünkü bütün Youtube'u buraya taşıyabilirim #biz de abarttık ama kekini kabarttık

Sonuç olarak Türkçe popa koca bir özür borçluyum bundan sonra ön yargılara kapılmamaya ve Türkçe popu İnan abininkilerle sınırlandırmamaya daha dikkat ederim :)

O halde hadi bana şarkı önerin :)

2 yorum:

  1. Kiz bunların hepsi eski :D Hem de baya eski. Ama Türkçe popa haksızlık etmemeye karar vermekle doğru yapmışsın. Çünkü cidden çok iyi şarkılar var. -Tabii en çok satılan albümlerin çoğu çöp-

    Ben mesela bu aralar çocukluğumun tamamını işgal eden eski Tarkan şarkılarına yeniden merak saldım. Hele varya 5+1 bir ses sisteminde dinlersen fiyuuu... Böyle bir keyif olamaz. Cidden çok kaliteli.

    YanıtlaSil
  2. Rezil oldum o zaman :D Ama Ben buraya çıplak geldim'i ve Kafile'yi yeni dinledim diğerlerini biliyordum.Benim için yeni sayılır yani :)
    İşte ben de en çok satanların en çok çalındığı yerlerin kurbanıyım aslında :D
    Tarkan'ı ben de dinlerim hatta dinlediğim bir şarkının 11 yıllık olduğunu öğrendiğimde şaşırmıştım baya 11 yıl nostalji sayılır yani sonra hayatın kaç km/h hızla geçtiğini hesaplayıp yaşlandığımı düşünürken ''Tarkan da yaşlanmış'' diyerek tatlıya bağladım işi :)Tabii ben o ses sistemlerinde dinleyemiyorum ama neyse kader utansın :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...