Sayfalar

21 Mart 2016 Pazartesi

KLASİK FİLMLER

Kendim hakkında en rahatsız olduğum konulardan biri az film izlemem olduğuydu. Aslında film izlemeyi seviyorum ama iki saat boyunca oturup filmi izlemek sıkıcı geliyor biraz. Tabi üniversiteye başlayınca güncel filmlere daha çok gider oldum arkadaşlarım sayesinde. Sıra o klasik, herkesin izlediği izlemese bile adını ve konusunu bildiği filmlere geldi. Oda arkadaşlarımla haftada bir film izleme kararı aldık. Haftada bir az tabi yine ama en azından diyelim :)

İlk filmimiz geçen seneden beri hep izlemek istediğimiz ama bu seneye kalan Ölü Ozanlar Derneği
En iyi senaryoda Oskar almış. Herkesin izlemesi gerekir tabi özellikle Eğitim Fakültesinde okuyanların. Ancak 1989 yapımı olması itibariyle biraz eski kaldı. Eski filmler günümüzde izlenmez gibi bir şey değil de orada işlenen konu, olaylar, düşünceler değişiyor zamanla. 
Ancak eğitimle ilgili anafikir zamansız tabi ki :)
Bu aradaa Kendall Jenner'in geçenlerde bu filmin fotoğrafını paylaştığını belirtmek isterim. Dedikodu yapmak gibi olmasın ama bence o da yeni izledi :D
7.5/10

Aynı günün sonunda ise;
Leon The Professional
İşte buna bayıldım! Konusunu falan da biliyordum bu kadar seveceğimi düşünmemiştim. Ama en sevdiğim filmlerde ilk üçe girer hatta zamanla bu etkisi devam ederse en sevdiğim film olur yani :)
O zaman bir replik gelsin;
Mathilda: Leon, hayatını kazanmak için tam olarak ne yapıyorsun?
Leon: Temizlikçiyim.
Mathilda: Yani bir tetikçi misin?
Leon: Evet.
Mathilda: Bu harika.
10/10

Son klasiğimiz ise Amelie oldu. Arkadaşlarım bunu çok beğenmese de ben sevdim. Başları güzeldi ama evet biraz yavaş ilerliyor. Paris sokakları çok tatlıydı. Ve Fransızca öğrenmek istediğimi yeniden hatırlattı bana :) 
6.5/10

Eveet, son haftanın klasikleri bunlardı. En azından "izlemedim" demeyeceğiz :) Bir de bunları izlemeyen bir tek ben mi varım ya lütfen yorum yazın :) Belki bir sonraki filmimiz bir Hint klasiği olan "Milyoner" olur. Ve evet onu da izlemedim!


10 yorum:

  1. Güzel nostalji, klasikler... kalemine sağlık ;)

    YanıtlaSil
  2. Ölü ozanlar derneğini izleyeli bayağı oldu ama etkili film gerçekten.Leon the proffesional ı izlemeye vaktim olmadı daha ama aklımda:) Film yorumlarına devam etmelisinBaşarılı ve içten:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çinça? :D Teşekkür ederim efendim ama ben öyle düşünmüyorum :P
      Leon'u hemen izlemelisin ama hatta şuan elinde ne varsa bırak ve onu izle :D

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...