Sayfalar

11 Şubat 2016 Perşembe

GÜNCELLEME #2

Uzun süredir yazı yazmadığımı biliyorum. Yazmak da istiyorum ama bir türlü yazacak konu gelmiyor aklıma. Ya da doğru bir başlık bulamıyorum. Ben de bu başlığı sevmesem de yine de neler oluyor neler bitiyor yazayım dedim :)

Öncelikle okulun ilk dönemi bitti çok şükür. 25 Ocak'ta gelmiştim Kahramanmaraş'a. 28 Şubat'ta geri gideceğim. Herhangi bir dersten kalmadım hatta nazar değmezseniz ortalamam 3.63 :D
Ama bir dersim 89'da bir dersim de 88'de kaldı onlara çok üzüldüm :(
Aslında fazla sevinmemem gerek çünkü genel olarak sınıfın durumu iyi ama yine de akademik kariyer için planlarım oluşmaya başladı ve ikinci dönem derslerim konusunda daha iyi şeyler yapmayı düşünüyorum. Bir PDR'ci olarak en çok yapmam gereken şey kitap okumak bence ve uzun süredir aksattığım kitaplara geri dönmek istiyorum :) Şimdilik Beyoğlu'nun En Güzel Abisi ile başladım ama yanlış bir tercih oldu sanırım çok sarmadı.

Eve gelmişken tabi ki başlaması için gün saydığım Survivor'ın da bağımlısı olduk. Ben daimi bir Ünlüler destekçisiyken (bana sinir olabilirsiniz ama) Semih sebebiyle bu sene Gönüllüler takımını destekliyorum :))

Ve yıllardır izlemek istediğim Forrest Gump'ı izledim. Çok güzeldi. Ama konu filmin güzel ya da kötü olması değil ben nasıl bir film bile izleyemeyecek kadar meşgul hissedip bir koala kadar tembel olabiliyorum? :)
Mesela yıllardır bir beslenme ve spor programı yapmak istiyorum ama sanırım bir şeyleri pat diye yapmalıyız. O zaman yarın sabah yürüyüşe çıkmaya ne dersiniz? Hayır mı? Teşekkürler.

Bir de artık iyi bir şekilde İngilizce konuşmanın zamanı geldi :) www.voscreen.com sitesi hoşuma gitti. İlgilenenler bakabilir, sizin bana önerebileceğiniz siteler var mı? :)
Son olarak yarın 12 Şubat. Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yılı!
Burada bayram kutlamaları çok coşkulu geçer. Biz bu bayrama Çete Bayramı deriz Maraş'ta. Çete kurtuluş döneminde şehrini korumak için savaşmış kişilere deniyor. Kuvayımilliye gibi. Çeteleri temsilen 7'den 70'e erkekler çete kıyafeti giyer. Haftalar hatta bir ay öncesinden sokaklarda bu kıyafetle dolaşırlar. Sokaklarda davullarıyla, zurnalarıyla çete toplulukları görürsünüz. "Ceddin deden, neslin baban..." diyerek dolaşırlar.

Bu sene belediyeler  de baya etkinlik yapıyor 12 Şubat için. Her yerde etkinlik posterleri var. Kültür merkezleri, meydanlar gösterilerle, müzik dinletileriyle, yarışmalarla dolu.
12 Şubat'ın sabahında ise asıl coşku başlar. Meydanlarda geçitler, çete gösterileri yapılır. Akşama doğru ise Maraş'ın en meşhur caddesi Trabzon Caddesi'nde her mahallenin çete grubu ayrılır eğlenilir, dans edilir, halay çekilir. Havai fişekler zaten gırla :) Sonra ise Mustafa Ceceli konseri olur. Yani son üç senedir öyleydi artık belediyenin maaşlı şarkıcısı olduğunu düşünüyorduk ama bu sene değişmiş :))
Velhasıl kelam Maraş'ta  kurtuluş öyle sadece bir iki konserle kutlanmaz. Çok coşkulu olur. Eğer Maraş'a gelmek istiyorsanız Kurtuluş Bayramı zamanında gelmenizi öneririm :)
Kurtuluş etkinliklerini merak edenler ise Buradan bakabilirler :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...